reklama

Pákistánská gastronomie

Pákistánská a Indická kuchyně mají obě velmi specifickou kořeněnou chuť a vůni. Jelikož je Pákistán muslimská země, nejí se tu vepřové maso! Můžete si tak vybrat z masa hovězího, kuřecího, jehněčího, zvěřiny a mnoha druhů ryb. Během pobytu v Karáčí jsme navštívili několik místních restaurací a musím říct, že zdejší pokrmy chutnaly opravdu skvěle!

Pákistánská gastronomie (Zdroj: Jan Herzán)
Pákistánská gastronomie
Pákistánská gastronomie (Zdroj: Jan Herzán)

A co si dát?

Byriani - což je dušený pokrm neboli kari obsahující maso, krevety nebo vařenou zeleninu s kořením a rýží.

Keema – mleté hovězí maso, které se podává s bramborami, hráškem nebo květákem.

Gosht palak – jehněčí maso se špenátem.

Halva – upražená krupice na másle s přidaným sušeným ovocem nebo rozinkami.

Bachia Nihari
Bachia Nihari (Zdroj: Jan Herzán)
Begun Bhurta
Begun Bhurta (Zdroj: Jan Herzán)
Butter Chicken
Butter Chicken (Zdroj: Jan Herzán)
Daal Makhni
Daal Makhni (Zdroj: Jan Herzán)
Humus
Humus (Zdroj: Jan Herzán)
Mutton Chattinad
Mutton Chattinad (Zdroj: Jan Herzán)

Další zajímavosti o Pákistánu se dozvíte zde https://countrypic.com/cs/article/2433-prumyslove-srdce-pakistanu-karaci.html

Publikováno: 25. 1. 2018, Autor: Jan Herzán , Profil autora: Jan Herzán